Kesä on kyllä parasta aikaa, mutta se ikävästi ei kestä loputtomiin. Jos itse saisin päättää, niin ihan hyvin voisin asua sellaisessa ilmastossa, jossa on kesä ympäri vuoden. Syksy ja talvi eivät ole omia suosikkivuodenaikojani, mutta faktahan se on, että puolet vuodessa kuluu syksyyn ja talveen. Sen vuoksi niistäkin kannattaa nauttia, koska muuten menee puolet vuodesta ohitse. Moni tosin tuskailee, että mitä sitä syksyllä tekisi, kun ulkona sataa ja on synkkää. Toki talvella luminen maa heijastaa valoa ja ei ole niin pimeää, mutta syksy kieltämättä on melko rankkaa aikaa siinä mielessä. Siitä sainkin idean hieman kertoa omia tapojani, että kuinka saan ajan kulumaan syksyisin, kun ei oikein ulos kiinnosta mennä.

Penkkiurheilu

Kun itse ei jaksa lähteä liikkumaan, niin on mukava katsella, kun muut harrastavat. Seuraan tarkasti Valioliigaa ja katson niin monta peliä, kun pystyn. Silloin tällöin tulee laitettua vakioveikkausta ja tsekattua veikkausvihjeet, josko niiden avulla saisi kupongin tärppäämään. Myöskin NHL on yksi sellaisista sarjoista, joita seuraan tarkkaan. Kohta alkaa jo harjoitusottelut ja onkin hienoa taas nähdä, kuinka suomalaiset siellä pärjäävät.

Pelaaminen

Itse pidän kaikenlaisesta pelaamisesta ja kotoa löytyykin pelikonsoli ja tietokone ja iso kasa pelejä. Se onkin vallan mainiota viihdettä, kun varaa kokonaisen illan vain itselleen ja keskittyy pelien pelaamiseen. Siinä menee aika, kuin siivillä. Pelaan usein yksinpelejä, mutta silloin tällöin myös muiden kanssa ja muita vastaan. Siinä tulee mukavasti kommunikoitua ja puhuttua kaikenlaista muutakin, kuin pelkästään peleihin liittyvää.

Kokkaaminen

Tokihan kaikkien tarvitsee syödä elääkseen, mutta syksyisin on mukava panostaa enemmän ruoanlaittoon. Tykkään tehdä sellaista kunnon lohturuokaa. Eli kunnon muhennoksia ja uunissa hitaasti tehtyjä ruokia. Saatan leipoa leipääkin, kun tulee enemmän aikaa vietettyä keittiön puolella. Kokkaaminen käy ainakin itselleni hieman terapiasta, kun keskittyy sillä hetkellä käsillä olevaan tehtävään ja sulkee muut jutut mielestään.

Ulkona syömässä käyminen

Tunnetusti ravintolassa syöminen on melko kallista lystiä, mutta syksyllä kannattaa sinne ravintolaan lähteä. Kutsuu vaikka muutaman ystävän mukaan ja pääsee sosialisoimaan ja nauttimaan muiden tekemistä herkuista, vaikka syksyllä kokattua tuleekin melko paljon. Ehkä tärkein on juuri se sosiaalinen puoli, jotta ei ihan jämähdä sinne kotisohvan pohjalle. Vaikka kotona onkin kiva olla, niin ei kannatta silti hylätä sosiaalista elämää pelkästään sateisten ilmojen vuoksi. Kyllä ne ystävätkin sitä arvostavat, kun kutsut heitä ulos. Aina ei kaikki tietysti pääse paikalle, mutta silti kannattaa kysyä. Ja sellainen pieni mukava lisä on usein vielä syksyllä, että ravintoloita saa tuoreesta riistasta tehtyjä ruokia. Ja toki myös metsästä löytyviä sieniä käytetään kokkauksessa mukana yhdessä muiden luonnon antimien kanssa. Kiitos, että luit artikkelin.