Täällä sitä näppiksen takana naputellaan. Blogin kirjoittaminen on hauskaa puuhaa ja varsinkin talvella, kun tulee vähemmän liikuttua ulkona, niin voi enemmän viettää aikaa hyvällä omalla tunnolla koneen kimpussa. Tokihan sitä talvellakin pitää muistaa harrastaa säännöllistä liikuntaa, mutta ei kuitenkaan huvita lähteä ulos. Tai voisihan sitä mennä kuntosalille, mutta siihenkään ei aina into riitä. Itselläni jotenkin talvella on aina vähemmän energiaa, kuin muina vuodenaikoina. Ehkä se on se pimeys, joka sen aiheuttaa. Onhan se aika rankkaa, kun herää aamulla, niin on vielä pimeää. Menee töihin, niin yhä on pimeää. Pääsee töistä ja taas on pimeää. Melkein tuntee itsensä vampyyriksi, kun ei näe aurinkoa ollenkaan. Ei sitä nimittäin töissäkään pääse näkemään. Siitä sainkin idean tähän postaukseen. Eli tässä omat kolme niksiäni, joiden avulla pimeä talvi tuntuu hieman siedettävämmältä.

Pelaa jotakin viihdyttävää peliä

Pelaaminen ei suinkaan ole vain nuorten tai lasten juttu, vaan kuka tahansa voi pelailla verkossa erilaisia pelejä. Tarjontaa on todella paljon. On erilaisia älypelejä, jotka perustuvat logiikkaan tai matematiikkaan. Osa taas perustuu laajaan yleissivistykseen ja osa kaikkeen siltä väliltä. Toki myös perinteisiä pelejä, kuten shakkia voi pelata netissä joko tietokonetta vastaan tai muita pelaajia vastaan. Mikäli haluaa ylimääräistä jännitystä, niin voi vaikka pari euroa laittaa johonkin sellaiseen peliin, josta voi jotakin voittaakin. Esimerkiksi unibet on sellainen, jonka avulla voi käydä pelejä huoletta kokeilemassa.

Aloita uuden sarjan seuraaminen

Elokuvasta riittää hupia yhdeksi illaksi, mutta jos aloitat katsomaan uutta sarjaa, niin siinä on katsottavaa useaksi illaksi. Saattaa olla, että sarjaa on tehty useampi kausi, joten moni tylsä ilta on siten pelastettu. Itse pidän sarjoista elokuvia enemmän, koska niihin mahtuu niin paljon enemmän tapahtumia. Myös roolihahmot oppii tuntemaan paljon paremmin ja niihin kehittyy erilainen suhde, kun ei tiedä, että kenen peli on pelattu ja kuka jatkaa seuraavassa jaksossa tai tuotantokaudessa. Elokuvassa sen sijaan koko juttu kahlataan läpi parissa tunnissa, joten siinä ei usein jää paljoa arvailun varaan.

Uusi harrastus

Nykyään on mahdollista harrastaa melkein mitä tahansa. Kansanopistot tarjoavat erilaisia kursseja aina käsityötaidoista kielten opiskeluun. Mikäli akateemiset opinnot kiinnostavat, niin avoimen yliopiston kautta voi suorittaa paljon erilaisia kursseja. Myöskin liikuntaharrastuksia on tarjolla aina kamppailulajeista joogaan ja kaikkeen siltä väliltä. Toisaalta pelkkä reipas kävely tai sauvakävely säännöllisesti tekee ihmeitä kunnolle ja yleiselle energiatasolle, jos ei ole aikaisemmin liikuntaa juurikaan harrastanut. Eli pääasia on, että ei jää kotiin makaamaan, vaan lähtee liikkeelle. Toki välillä voi pelejä pelailla tai sarjoja katsella, mutta on hyvä tehdä muutakin. Varsinkin liikunta on tärkeää, jos muuten tykkää olla kotosalla. Fakta nimittäin on, että istuminen on epäterveellistä ja liikunnan avulla pystyy haittoja minimoimaan.