Uusi vuosikymmen pyörähti käyntiin ja varsin mukavissa merkeissä. Meitä oli iso joukko ystäviä kokoontunut yhteen uutta vuosikymmentä vastaanottamaan. Toki tarjolla oli perinteistä perunasalaattia ja nakkeja, mutta juhlat järkättiin myös hieman nyyttäriperinnettä kunnioittaen ja kaikki vieraat toivat mukanaan joko ruokaa tai juomaa. Ruoan ei tarvinnut olla itsetehtyä, joskin se oli toki toivottavaa. Itse vein mukanani pellillisen joulutorttuja, kun ei oikein aika riittänyt mihinkään hienompaan. Hyvin tuntui tortut onneksi maistuvan. Ilmeisesti niitä ei ollut moni liikaa joulunpyhinä syönyt kuitenkaan. Mutta vuosi siis otettiin vastaan hilpeissä tunnelmissa ja tulihan sitä ystävien kannustamana tehtyä myös muutama uuden vuoden lupaus. Oikeastaan kolme lupausta, joista lisää alla.

Armollisuus itseä kohtaan

Menneenä vuonna tuntui siltä, että oli jatkuvasti menossa tai tulossa. Ei oikein löytynyt aikaa pysähtyä ja olla vaan. Ei siitä onneksi mitään loppuun palamista aiheutunut, mutta kaukana se ei varmaankaan ollut. Sen vuoksi päätinkin, että nyt on aika ottaa hieman rennommin. Usein töistä tultuani säntäsin heti salille tai lenkille. Toki urheilu on hyvä tapa viettää aikaa ja sopivissa määrin siitä saa lisää energiaa, mutta se voi myös mennä yli. Nyt päätinkin, että jos ei tahdo jaksaa, niin ei tarvitse väkisin puristaa itsestään kaikkea irti. Eli voi loikoilla sohvalla ja pelailla tabletilla ja surffailla netissä. Tekee hyvää huilata vaan välillä ja jos haluaa jännitystä ja rahapelit kiinnostavat, niin parhaatkasinot tarjoavat pelailtavaa yllin kyllin. Itse en kovinkaan aktiivisesti pelaile, mutta silloin tällöin.

Opetella laittamaan ruokaa

Olen melko surkea kotikokki, joten nyt ajattelin panostaa kokkaamiseen kunnolla. Kokkaaminen on taito, jonka voi oppia. Ei kaikista tietenkään tule mitään huippuja, mutta hyväksi kokiksi on mahdollista silti tulla. En sentään mihinkään kurssille ole osallistumassa, vaan kotosalla Youtuben avulla on tarkoitus opiskella. Sieltä löytyy suorastaan huikea määrä erilaisia videotutoriaaleja sekä ruokaohjelmia. Reseptejä on netti tulvillaan, joten materiaalia kyllä riittää. Myöskin moni kotimainen ruokablogi oli yllättävän hyvä, kun niitä tuossa hiljattain katselin. Osa tietenkin kokkaa vaikeita reseptejä, mutta helpompia reseptejä voi itsekin kokeilla. Ainoa mihin en koske ovat erilaiset kalaruoat. Itse en vain pidä kalan mausta. En kalapuikoista tai uunilohesta. En tiedä miksi näin, mutta kyllä ilman kalaakin voi keittiössä loihtia vaikka mitä.

Matkustaa Kanarialle

Jostakin syystä tämä viimeinen lupaus saattaa kuulostaa vähäiseltä, mutta olen niin paljon kuullut puhuttavan Kanariasta vuosien saatossa, joten pakkohan se on omin silmin nähdä. Itse pidän sekä kaupungeista että rannoista, joten LasPalmas valikoitui minun kohteekseni, koska siellä on molemmat. Löytyy historiallista keskustaa ja upea katedraali ja muita komeita rakennuksia sekä Canterasin komea ranta. Saa tosiaan nähdä, että millainen fiilis itselle jää. Joku tykkää joku ei, mutta kohta sen pääsee kokemaan itse.